90%
Aanbevelingen
100%
Tevreden cursisten
TRAIN THE TRAINERS: 'Wij leren onze cursisten dat de klant de ster is'

2006 is het startjaar van Train The Trainers. Oprichter Bianca Karel was vastbesloten meer te gaan betekenen voor de instructeurs en aankomende trainers van Nederland. Bianca ontwikkelde al jaren opleidingen voor andere opleidingsorganisaties.

Het was tijd voor een organisatie die een andere visie had dan alleen maar lesstof reproduceren, tijd voor opleiders die naast lesstof ook rolmodel zijn en blijven ontwikkelen. Wat werkt wel en wat werkt niet, continue evalueren en aanpassen naar de huidige fitnessmarkt. Anno 2022 heeft een groot deel van de Nederlandse fitnessprofs al eens gebruik gemaakt van de diensten die TTT aanbiedt.

Toen en nu…

Ondertussen is de focus van TRAIN THE TRAINERS verschoven en zijn naast de individuele instructeurs de gemiddelde fitnessorganisaties een groot deel van de doelgroep geworden. Bianca’s filosofie hierover is; “De hele lesgeefcultuur is veranderd vanaf een jaar of 15  geleden. We zagen het aankomen en wilden er als opleiders liefst niet aan maar het is een kwestie van innoveren of afvallen. Freestylelessen werden grotendeels vervangen door conceptlessen en de markt veranderde totaal! In de basis bieden we nog steeds die opleidingen die nodig zijn om goed les te kunnen geven maar inhoudelijk zijn ze veel meer toegespitst op het huidige lesrooster.”

Innovatie

Een ander overduidelijk teken van die innovatie is terug te vinden in het feit dat TTT complete lesconcepten ontwerpt en aanbiedt. Altijd wel met de insteek dat de cursist vrijheid van lesontwerp en inhoud kan behouden mocht hij dat willen. Is de kennis en creativiteit van de cursist groot dan is daar ruimte voor eigen input maar is die er niet dan bieden de programma’s uitermate professionele vaste trainingen waarmee succes gegarandeerd is en de cursisten en clubs geen omkijken hebben naar de periodisering.

Een niet te missen voorbeeld hiervan is het succesvolle THE GLADIATOR WORKOUTS. Met wereld-wijd al ruim duizend opgeleide instructeurs is dit programma een goed voorbeeld van de effectiviteit van een semi-vast programma. “Er zijn heel veel certified GLADIATOR WORKOUTS instructeurs die al jaren het concept gebruiken zonder de naam, gewoon omdat het fantastische workouts zijn die helemaal in het trainingsbeeld van de afgelopen jaren passen; kort en intensief”, aldus Bianca. “Maar in het geval van de GLADIATOR WORKOUTS wel met oog voor ook de minder atletische doelgroepen en dus veilig en goed op het gebied van differentiatie.

Vooruitstrevend

De hoeveelheid kennis en ervaring die de mastertrainers o.l.v. Bianca samen hebben, is gigantisch. Bianca doceert al ruim dertig jaar voor grote binnen- en buitenlandse organisaties en heeft op topniveau als presenter veel bereikt, en ook in de hoedanigheid van clubeigenaar, personal trainer en manager. Bianca heeft als een van Nederlands eerste personal trainers nog steeds een actief personal training bedrijf. Het moge duidelijk zijn, hier is sprake van een doordrenktheid met fitness die zijn weerga niet kent. TTT’s filosofie; “Juist omdat wij en onze trainers op alle vlakken bezig zijn in de branche kunnen we inhoudelijk vooruitstrevend blijven. We weten precies wat de consument aankan, boeit en nodig heeft. We weten daarbij ook hoe een club of instructeur het aan moet pakken om zichzelf of een trainingsvorm succesvol te implementeren.”

Het team van TTT is solide en vast. Trainers die al jaren, de meesten zelfs al vanaf het begin, de kwaliteit waarborgen van de opleidingen die ze geven. Bianca: “Het team staat als een huis en heeft verschrikkelijk veel kwaliteit, het leuke is dat het ook een team met karakter is. Geen doorsnee trainers maar passie, humor en een bepaalde luchtigheid die snel het ijs breken. Onze kracht is dat we cursisten leren dat de klant de ster is en dat oprechte aandacht geven aan de deelnemers het doel moet zijn.”

Events

In de loop der jaren heeft TTT ook al menig event ‘veroorzaakt’. Op de EFAA en Solid Sound conventies als vaste presenters met fantastische masterclasses maar ook eigen events, altijd vernieuwend en speciaal. Zo was er een aantal jaar de ‘So You Wanna Be A Presenter?’-contest, waarvan de winnaar op de EFAA-conventie en een grote internationale conventie in Engeland mocht presenteren. Internationale toppresenters haalden ze naar Nederland. (Bootcamp)opleidingen in een afgehuurde garage of in Snowworld op de sneeuwbaan. Er was een waanzinnige BOOTCAMP BATTLE voor teams in Den Helder en zelfs het Feijenoordstadion is in 2013 door TTT afgehuurd voor een BOOTCAMP-event met als hilarisch hoogtepunt de ‘Hooligan-drill’, waarbij zelfs de 100% gagarandeerd hooliganproof scheidingswanden niet heel bleven. Bij het Engelse conventiepubliek zijn de sessies van trainers Bianca, Danny en Maaike en team ook al jaren razend populair. Daar staan de GLADIATOR BOOTCAMP sessies in het hartje van de stad bekend als de sessies waar je bij moet zijn. Toppunt was een groep van 140 deelnemers die rollend door het centrum ging.