Zet die stap (verder)!

Opleiding nieuws

Wil jij je passie volgen en dit jaar geld verdienen met lessen geven?

Zaterdag 19 januari aanstaande starten twee parels van opleidingen, de CYCLE INSTRUCTOR en de GROUP EXERCISE INSTRUCTOR opleiding. Verdeeld over een aantal cursusdagen leer je alle benodigde theorie en praktische vaardigheden om te starten met lesgeven of je bestaande vaardigheden uit te diepen.

GROUP EXERCISE INSTRUCTOR

Deze opleiding bestaat uit 3 opleidingen. Die overigens ook los te volgen zijn, al naar gelang wat je nodig hebt. De cursusdagen zijn van 12.00 tot 17.00 uur zodat de ochtenden vrij zijn om te werken, uitslapen of reizen als je van ver komt.

De eerste 2 cursusdagen zijn voor de opleiding TEACHING SKILLS. Deze opleiding leert je tellen en cueen op en met muziek en de 32-tellen structuur. Verder leer je warmups en cardioblokken ontwerpen en een aantal basis opbouwmethodieken.

Dan volgt er de 2-daagse FITNESS A opleiding. Deze opleiding is onderdeel van dit pakket omdat je als groepslesinstructeur de verantwoordelijkheid hebt over een groep deelnemers die van jou de nodige kennis van zaken mogen verwachten. Tenslotte leggen zij hun gezondheid in jouw handen. Alleen maar weten hoe je bepaalde oefeningen moet uitvoeren is niet voldoende. Al is dat tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Maar stel je eens voor; je ligt in de stoel van een tandarts die heel goed kiezen kan trekken maar geen kennis heeft van complicaties, bloedingen, herstel en de anatomie van jouw gebit…. zou je nog steeds gaan liggen?

Dus vandaar de FITNESS A opleiding, met alle benodigde theorie voor jou als lesgever op het gebied van anatomie en trainingsleer, differentiatie en blessurepreventie.Overigens is deze korte FITNESS A opleiding ook interessant voor reeds gecertificeerde instructeurs vanwege de grote hoeveelheid up-to-date praktische informatie die behandeld wordt. Indien los gevolgd is er voor deze opleiding ook apart examen te doen.

De laatste 3 cursusdagen zijn voor de FUNCTIONAL TRAINING & SHAPE opleiding. Deze opleiding is ongeveer een derde deel doorborduren op de FITNESS A kennis, wat is nu eigenlijk ‘functioneel bewegen/trainen’?         Een derde deel is praktisch gericht vele vormen van functioneel trainen ontdekken en eigen maken en een derde deel is een gigantische voorraad aan trainingsstructuren en oefeningen leren. Indien los gevolgd is er voor deze opleiding ook apart examen te doen. Bij inschrijving voor de GROUP EXERCISE INSTRUCTOR opleiding zijn de kosten voor de FITNESS A en het praktijk examen inbegrepen.

Zoals bij alle opleidingen van TRAIN THE TRAINERS wordt er veel aandacht besteed aan gevorderde instructie- en coachingtechnieken. Dit is wat het verschil maakt tussen een gemiddelde instructeur en een topinstructeur.

Trainers: Maaike Parrel, Bianca Karel, Danny Janson.

19 + 26 januari, 2 + 9 februari, 2 + 9 + 16 maart van 12.00 tot 17.00 uur

Examendag: 25 mei.

Locatie: SportCity, Den Haag

Kosten: €695,00

CYCLE INSTRUCTOR

Misschien geef je al jaren indoor fietslessen of heb je al heel lang de wens het te gaan doen? Deze 2-daagse opleiding is voor beide uitermate geschikt. Dat klinkt waarschijnlijk vreemd maar is echt waar. Al jarenlang hebben startende en gevorderde cursisten met veel tevredenheid deze opleiding gevolgd. Op wat basisdingen na leer je namelijk een totaal unieke kijk op fietstrainingen ontwerpen en geven. De opleiding kan afgesloten worden met een examen.

Een goede les geven is namelijk veel meer dan muziek en een lesprofiel kiezen. Ben je enthousiast en nieuwsgierig geworden? Schrijf je snel in!

Trainers: Danny Janson en Fatima de Ron.

19 + 26 januari van 12.00 tot 17.00 uur

Locatie: SportCity, Den Haag.

Kosten: €199,00

Geef een reactie